Recept na čokoládovo-kávové pralinky
Tento lahodný recept na čokoládovo-kávové pralinky vás milo prekvapí, akým kreatívnym spôsobom sa dajú použiť naše kávové kapsuly Espresso Intenso. Výborne sa hodia aj ako darček, alebo ako malá pochúťka pre seba a svojich nejbližších. Skúste ich ešte dnes!
Čo sú čokoládovo-kávové pralinky?
V angličtine sa tieto pralinky nazývajú „truffle“. Možno vás to prekvapí, pretože sú pomenované podľa húb, ktoré nesú rovnaký názov a vyzerajú podobne. Pralinky sa zvyčajne obaľujú v orieškoch, aby mali hrboľatý povrch presne ako táto huba. V našom recepte na pralinky sa spája čokoláda s našou ikonickou kávou.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 10 minút
Náročnosť: jednoduchá
Množstvo: 5 porcií
Ingrediencie
- 1 kapsula Espresso Intenso
- 40 ml šľahačkovej smotany s vysokým obsahom tuku
- 65 g mliečnej čokolády
- 5 g nesoleného masla izbovej teploty
- 10 g alebo jedna lyžica tmavého kakaa na obalenie
- Voliteľné: mleté orechy alebo kakao
Pomôcky
- Hrniec
- Miska
- Kávovar na kapsule NESCAFÉ® Dolce Gusto®
Použité kapsuly
Každá porcia bežne obsahuje
z referenčného príjmu pre dospelých*
* Referenčný príjem priemerného dospelého človeka (8400 kJ/2000 kcal).
Nezahŕňa voliteľné prísady.
Ako pripraviť čokoládovo-kávové pralinky
Čokoládovo-kávové pralinky môžu znieť zložito, ale recept je v skutočnosti veľmi jednoduchý! Túto pochúťku pripravíte následovne:
-
Pripravte si Espresso a na chvíľu ho odložte na stranu.
-
Nalejte smotanu do hrnca a na strednom ohni ju priveďte k varu.
V miske rozlámte čokoládu na menšie kúsky a zalejte ju horúcou smotanou. Nechajte 30 sekúnd stáť a potom miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí*. -
Pridajte kávu a opäť zamiešajte.
-
Pridajte maslo.
-
Zmes miešajte, pokiaľ sa všetky prísady dobre nespoja.
-
Zmes vložte na štyri až päť hodín do chladničky.
-
Vyberte zmes z chladničky a vytvarujte z nej guličky vo veľkosti vlašského orecha. Pracujte rýchlo, aby sa čokoláda neroztopila.
-
Na záver guličky obaľte v rozdrvených orechoch, kakau alebo ich ozdobte podľa vlastnej chuti.
Poznámka: * Ak sa čokoláda úplne nerozpustí, vložte misku so zmesou do nízkeho hrnca s vodou a za stálého miešania ju niekoľko minút ohrievajte. Zmes ohrievajte na slabom ohni. Potom pokračujte krokom č. 4. Vydržia v chladničke až desať dní alebo do dátumu spotreby smotany.