Loading...

NESCAFÉ® Dolce Gusto®

S aplikáciou NESCAFÉ® Dolce Gusto® jednoducho naskenujte kód, zistite stav vášho účtu a vyberajte skvelé odmeny.

NESCAFÉ® Dolce Gusto®

S aplikáciou NESCAFÉ® Dolce Gusto® jednoducho naskenujte kód, zistite stav vášho účtu a vyberajte skvelé odmeny.

Vernostný program PREMIO sa mení! Premeňte svoje PREMIO body na štýlové odmeny najneskôr do 31. decembra 2023.

Načítávanie...

Recept na čokoládovo-kávové pralinky

Tento lahodný recept na čokoládovo-kávové pralinky vás milo prekvapí, akým kreatívnym spôsobom sa dajú použiť naše kávové kapsuly Espresso Intenso. Výborne sa hodia aj ako darček, alebo ako malá pochúťka pre seba a svojich nejbližších. Skúste ich ešte dnes!

Čo sú čokoládovo-kávové pralinky?

V angličtine sa tieto pralinky nazývajú „truffle“. Možno vás to prekvapí, pretože sú pomenované podľa húb, ktoré nesú rovnaký názov a vyzerajú podobne. Pralinky sa zvyčajne obaľujú v orieškoch, aby mali hrboľatý povrch presne ako táto huba. V našom recepte na pralinky sa spája čokoláda s našou ikonickou kávou.

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 10 minút
Náročnosť: jednoduchá
Množstvo: 5 porcií

Ingrediencie

  • 1 kapsula Espresso Intenso
  • 40 ml šľahačkovej smotany s vysokým obsahom tuku
  • 65 g mliečnej čokolády
  • 5 g nesoleného masla izbovej teploty
  • 10 g alebo jedna lyžica tmavého kakaa na obalenie
  • Voliteľné: mleté orechy alebo kakao

Pomôcky

  • Hrniec
  • Miska
  • Kávovar na kapsule NESCAFÉ® Dolce Gusto®
Print Email Facebook

Použité kapsuly

Espresso Intenso PodEspresso Intenso Pod

Každá porcia bežne obsahuje

Nutritional InfoNutritional Info

z referenčného príjmu pre dospelých*

* Referenčný príjem priemerného dospelého človeka (8400 kJ/2000 kcal).
Nezahŕňa voliteľné prísady.

Ako pripraviť čokoládovo-kávové pralinky

Čokoládovo-kávové pralinky môžu znieť zložito, ale recept je v skutočnosti veľmi jednoduchý! Túto pochúťku pripravíte následovne:

  1. Pripravte si Espresso a na chvíľu ho odložte na stranu.

  2. Nalejte smotanu do hrnca a na strednom ohni ju priveďte k varu.
    V miske rozlámte čokoládu na menšie kúsky a zalejte ju horúcou smotanou. Nechajte 30 sekúnd stáť a potom miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí*.

  3. Pridajte kávu a opäť zamiešajte.

  4. Pridajte maslo.

  5. Zmes miešajte, pokiaľ sa všetky prísady dobre nespoja.

  6. Zmes vložte na štyri až päť hodín do chladničky.

  7. Vyberte zmes z chladničky a vytvarujte z nej guličky vo veľkosti vlašského orecha. Pracujte rýchlo, aby sa čokoláda neroztopila.

  8. Na záver guličky obaľte v rozdrvených orechoch, kakau alebo ich ozdobte podľa vlastnej chuti.

Poznámka: * Ak sa čokoláda úplne nerozpustí, vložte misku so zmesou do nízkeho hrnca s vodou a za stálého miešania ju niekoľko minút ohrievajte. Zmes ohrievajte na slabom ohni. Potom pokračujte krokom č. 4. Vydržia v chladničke až desať dní alebo do dátumu spotreby smotany.


Môže sa vám páčiť aj